9. des
FØRJULSHYGGE: På Domkirkeodden.
 
«Jul i Borggården»

Publisert: 07.des.2017 13.24
Oppdatert: 07.des.2017 13.24

Søndag klokka 12.00-16.00 er det atter en gang «Jul i Borggården» på Domkirkeodden. Borggården fylles med julemoro for store og små, og vi nevner juleverksted, julefortellinger, juleleker, baking, hesteridning og mange flere førjulsaktiviteter. Under hestekastanjen har museet et lite julemarked der man kan finne ting til jul. Ungene kan også være med i jakten på Fjøsnissen, som har gjemt seg inne i Storhamarlåven under Jul i Borggården. Ungene må følge pilene og lysene fra Borgporten og se om de finner ham. For dem som liker middelalder er Middelalderforeningen på plass med både bueskyting og blankvåpenkamp. Det blir også kurs i middelaldersk julemat. I år samarbeider Domkirkeodden med Fortidsminneforeningen på Hedmarken og besøk av Marit Odden, som er ekspert på gammeldags julepynt. Hun forteller om julepynt før og nå, og har pyntet et juletre slik det så ut i en leilighet på Hamar i 1875. Hun er på plass hele dagen, og vil invitere alle som har gammeldags julepynt hjemme de har lyst til å finne ut litt mer om, til å ta den med søndag. Julebutikken er åpen lørdag og søndag klokka 12.00-16.00, i Hamardomen blir det julemusikk for sangstemme og cello med Gabriele Maria Niedermeier lørdag og søndag klokka 16.00-16.30, mens syngespillet «Lussi» av Tor Karseth og Geir Willard vises i aulaen begge dager klokka 16.00.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke