14. des
HYLLEST: Oddbjørn Blindheim og hans musikere hyller Horace Silver.
 
Julejazz i Jazzklubben
Tradisjonen tro arrangerer Hamar Jazzklubb julejazz i Hamar Teater tirsdag klokka 20.00. I år er det duket for program med pianist Oddbjørn Blindheim med musikere, viet den legendariske jazzmusikeren Horace Silver, som døde tidligere i år.

Publisert: 30.des.2014 04.00
Oppdatert: 30.des.2014 04.00

Horace Silver regnes blant de store, både som pianist, komponist og orkesterleder. Silver er også blitt kalt «the father of funk». Dette skyldes at han tidlig begynte å trekke inn elementer fra gospel og blues i den rådende jazzen på 50-tallet. Hans komposisjoner har derfor ofte dette preget av å være både utfordrende og folkelige, elsket av både musikere og tilhørere.

Pianisten Oddbjørn Blindheim, som bor i Hamar, ga for noen år tilbake ut en trio-CD med Silver-låter som en hyllest til komponisten, «Horace Hello». Plata fikk strålende kritikker i Norge og internasjonalt, og etter utgivelsen kom det brev fra Horace Silver der han takket og berømmet innspillingen. Han omtaler den også i sin selvbiografi, som kom ut for noen få år siden.Nå er altså legenden død, men hans musikk er i høyeste grad levende. Den spilles over hele verden. Også her på Hedmarken. Oddbjørn Blindheim har satt sammen en trio her i Hamar med to eminente medspillere, Morten Strypet på bass og Mats Lillehaug på trommer. Trioen har gått inn i Horace Silvers musikalske verden og kommet ut med et konsertprogram som de presenterer tirsdag. Etter konserten blir det rom for uformell jamsession.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke