15. des
 
Slik blir Moelvs nye storskole
Til høsten starter byggingen av nye Moelv skole, som har en prislapp på 217 millioner kroner. Samtidig pågår det en debatt om plassering av Moelvs festplass.

Publisert: 13.jul.2015 09.28
Oppdatert: 13.jul.2015 09.32

Nyskolen, som skal erstatte skolene Kilde og Skarpsno, koster 217 millioner kroner. Planen er at den skal stå ferdig høsten 2017 og ha plass til totalt 435 elever. Skolebygget skal oppføres i tre etasjer, mens administrasjonsbygget får to etasjer.

Etter at reguleringsplanen for Moelv skole ble vedtatt i september 2012, har Ringsaker kommune også bestemt å bygge en svømmehall i tilknytning til eksisterende flerbrukshall. Dette område er regulert til festplass, og det arbeides derfor med ny plassering av festplassen.

– store fordeler

«Den midtre delen av område T1, avgrenset av byggesonen i vest og stabburet/hagen på Mo gård i øst, skal være festplass for Moelv by», står det i reguleringsbestemmelsene vedtatt i 2012 og som det nå søkes dispensasjon fra.

– Fordelene med å gi omsøkte dispensasjon er at man kan få tilrettelagt den nye skolen med stort og moderne og nødvendig uteareal som barna kan disponere til de aktiviteter som man kan tilby. Samtidig får man en god plassering av festplassen slik at også denne kan ivareta sine tiltenkte funksjoner. Dersom både skole med uteområde og festplassen får hensiktsmessig utforming og plassering må fordelene anses å klart overstige ulempene ved å gi nødvendig dispensasjon, skriver Sweco i sin dispensasjonssøknad til kommunen.

Vil skape stor aktivitet

Sweco ønsker en dispensasjon fra formålet for plassering av skolens aktivitetsområde.

– For skolen ønsker man en skolegård eller lekeplass som innbyr til aktivitet når barna er ute i friminutter og lengre pauser. Dette er et viktig tema i dagens helsepolitikk og et tema som er viktig for skolene. Det er ønskelig at uteområdene tilbyr tilstrekkelig plass og er tilrettelagt for fysisk aktivitet. Det gir en god sosial setting, og fysisk aktivitet er den beste hvile i en ellers stillesittende skolehverdag. Det er ønskelig at skolegården har en plassering nær inngang og er et sammenhengende avgrenset området som er åpent og oversiktlig, skriver Sweco til kommunen.

River deler av låven

Oppsummert søkes det om rammetillatelse til:

• Oppføring av nye Moelv skole, herunder riving av deler av låve.

• Opparbeidelse av utomhusarealer i henhold til landskapsplanen.

• Opparbeidelse av parkeringsplasser ved Idrettsvegen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke