9. des
MARIA: En helt vanlig jente i Birgitte Bjørnstad Sæbøs jazzjuleforestilling.
 
Julens fortelling i jazztoner
Jazzjuleforestillingen «Maria - Julens fortelling til toner av jazz» med Birgitte Bjørnstad Sæbø og Schow Trio vises i Stange kirke torsdag klokka 18.00.

Publisert: 10.des.2014 04.00
Oppdatert: 10.des.2014 03.59

Forestillingen baserer seg på et tverrkunstnerisk samarbeid mellom Birgitte Bjørnstad Sæbø som forteller og Schow trio.

Fortellingen er den utvidete julefortellingen i ren tekst, fortalt i Marias rolle. Målet er at fortellingen kan bidra til nye opplevelser av kjente tekster.Musikken er instrumentale versjoner av norske julesanger og religiøse folketoner, ispedd to av Schows egne komposisjoner hentet fra trioens CD, «Blått hjerte» fra 2013.I trioen spiller John Vegard Schow (piano), Sebastian Haugen-Markussen (kontrabass) og Thomas Gallatin (trommer), for anledningen er de forsterket med en saksofonist.Forestillingen spenner fra Marias reise fra før hun ble med barn, til englebesøk, fødsel og flukt, og fortelleren Birgitte Bjørnstad Sæbø har ønsket å lage en juleforestilling som viser at Maria ikke var noen gudinne med glorie, men en vanlig tenåringsjente.- Jeg ville fortelle Marias historie fordi jeg ønsket å få fram at i juleevangeliet møter vi helt vanlige mennesker som oss. Juleevangeliet er ikke et sukkersøtt eventyr, sier Birgitte Bjørnstad Sæbø fra Stange.Hun er en etterspurt forteller og kursholder over hele landet. I tillegg er hun låtskriver og terapeut, og hun har lest inn den nye bibeloversettelsen på lydbok.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke