14. nov
ORGEL: Domorganist Kåre Nordstoga tilhører det absolutte toppsjiktet innen orgelmusikk, og torsdag står orgelet i Vang kirke for tur.
 
Kåre Nordstoga gjester Vang kirke

Publisert: 30.jun.2010 09:05
Oppdatert: -
Torsdag kveld er det klart for sommerkonsert I Vang kirke, og ingen ringere enn domorganist i Oslo, Kåre Nordstoga, sitter ved orgelet.
På programmet står musikk av J.S. Bach (Konsert i G-dur BWV 542 og Passacaglia c-moll BWV 582), Edvard Grieg (Holberg Suite op. 40) og Ch. M. Widor (1. Sats Allegro fra Orgelsymfoni nr. 6).
Kåre Nordstoga begynte å spille orgel hos Odd Jakob Unhammer, og fortsatte sin utdanning ved musikkhøyskolen i Oslo med blant andre Søren Gangfløt, Bjørn Boysen og Kaare Ørnung som lærere.
Etter debutkonserten i 1978 studerte han videre hos professor David Sanger i London og var en tid organist Ullern kirke før han kom til Oslo domkirke i 1984. Han har også vært tilknyttet Norges musikkhøgskole, hvor han i 1994 ble utnevnt til professor.
Som domorganist i Oslo domkirke framfører Nordstoga jevnlig et stort orgelrepertoar, blant annet i populære konsertrekker med Bachs samlede orgelverker.
Han har spilt inn orgelmusikk av Bach, Brahms, Franck, Widor og Liszt, og alle Bachs fiolinsonater i samspill med Geir Inge Lotsberg, samt flere plater med norsk orgelmusikk.
Nordstoga er en aktiv konsertorganist, og de siste årene har han vært solist med symfoniorkestrene i Oslo, Bergen og Trondheim.
I utlandet har han vært invitert til den internasjonale orgelfestivalen i Aarhus, Notre-Dame i Paris og Musashino kultursenter i Tokyo. For sin aktive innstats i musikklivet ble han tildelt Lindemanprisen for 2006.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke