9. des
PÅ TUR: Søndag kan du reise standsmessig med Caroline, verdens eldste, autentiske veterantog. Her avbildet på Løten stasjon.
 
Karéttoget Caroline fra Hamar til Elverum

Publisert: 13.aug.2010 04.12
Oppdatert: -
Søndag kan du bli med på årets vakreste tog- og museumseventyr med verdens eldste, autentiske veterantog, karéttoget, med lokomotivet Caroline i spissen fra Hamar til Elverum.
Du kan velge mellom plysjsete på andre klasse eller trebenk på tredje klasse, og billetter selges på perrongen på Hamar stasjon eller i toget undervegs.
Toget stopper på Ådalsbruk og Løten, og når toget ankommer Ådalsbruk stasjon, står Motorveteranene i Hedmark klare til å kjøre reisende til Klevfos Industrimuseum i sine flotte veteranbiler.
Der kan man kan tilbringe dagen med blant annet omvisning, friluftsgudstjeneste og forestillingen «Arbesdaer» av Tor Karseth i Hollenderiet.
Toget fortsetter til Løten for en kort stopp på Løten Nærstasjon og Landhandleri der Stasjonskafeen serverer kaffe, kaker og lunsj med kortreiste varer.
Et seksmeterlangt modelltoganlegg kjører i Ilgodslageret, og Hedmark motorvognforening kjører alle som vil en liten tur i sine flotte veteranbiler.
Det er ponniridning på perrongen ved Løvenga stall, og de som vil kan få børste og kose med hestene. I tillegg blir det en liten konsert med Karoline Amb (piano) med blant annet viser av Prøysen. På returen fra Elverum stopper toget en halv time på Løten.
I Elverum går det buss til Norsk Skogmuseum. Her kan de som vil være med på en omvisning i museet, eller bare rusle rundt på egen hånd.
En del gamle leker man kan prøve seg på står framme, og for mor, far, bestemor og bestefar blir det et nostalgisk møte med leker fra sin egen barndom.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke