11. des
SOPRAN: Birgitte Christensen.
 
Kirsten Flagstads minnekonsert

Publisert: 20.okt.2012 04.13
Oppdatert: -
Kirsten Flagstad Minnekonsert går av stabelen i Hamar domkirke søndag klokka 19.00.
Operasangeren Birgitte Christensen (sopran) og Håvard Gimse (klaver) framfører verker av Giovanni Pergolesi, Giuseppe Giordani, Franz Schubert, Gabriel Fauré, Alf Hurum, Richard Strauss, Claude Debussy og Edvard Grieg.
Det er i år 50 år siden Kirsten Flagstads død, og det er 54 år siden hun holdt sin siste konsert på Hamar 21. oktober 1958.
Konserten gjenspeiler viktige og representative deler av det store repertoaret Kirsten Flagstad hadde, samtidig som utøverne Christensen og Gimse vil sette sitt personlige preg på konserten. Håvard Gimse har også en soloavdeling.
Birgitte Christensen (40) er en av landets ledende sopraner. Hun fullførte sine studier ved Norges musikkhøgskole i 1997. I årene 1999-2003 var hun engasjert ved operaen i Innsbruck. Hun har hatt en rekke gjesteopptredener ved Den Norske Opera og opptrer jevnlig med norske utenlandske orkestre og ved ulike festivaler.
Håvard Gimse er en av Skandinavias fremste pianister, og har mer enn 30 CD-innspillinger bak seg. Han har gitt kritikerroste solistkonserter og har vært solist med flere ledende europeiske orkestre, samt med alle de viktigste norske orkestrene.
Konserten er åpningskonserten i Internasjonal Uke og ordfører Morten Aspeli holder åpningstalen. Før konserten blir det «vorspiel» på Kirsten Flagstadmuseet klokka 17.30 der selve konserten blir nærmere presentert.
Konserten arrangeres av Musikkens Venner i Hamar og Omegn i samarbeid med Kirsten Flagstad museet, Kirken i Hamar, Musikernes fellesorganisasjon og Hamar kommune.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke