14. des
«KJOLEGRUPPA» HOS SOROPTIMISTENE: Inger Karin Sevilhaug, Anne Lang-Ree og Anne mausethagen. Johanne Aa. Sørum er ikke med på bildet.
 
Kjolesalg forkvinner i Afrika
Ringsaker soroptimistkllubb går nye veger og prøver kjolesalg for å samle inn penger til utdanningsstipend for kvinner.

0
Publisert: 05.mai.2015 04.00
Oppdatert: 05.mai.2015 04.00

Soroptimistklubben har samlet inn «second hand» kjoler fra fjern og nær fortid som de selger på torget i Brumunddal under «Glade Maidager». Det er mange flotte kjoler, så her er det mulig å finne noen godbiter. I kurven med restestoffer kan du finne morsomme stoffer til bruk i redesign.

Inntekten fra kjolesalget går til utdanningsstipend til kvinner i utviklingsland. Soroptimistenes utdanningsfond gir økonomisk støtte til utdanning av kvinner. I 2014 ble det utdelt 89 stipend til i kvinner i Rwanda, Kenya, Madagaskar, Benin og Mali. Stipendene formidles gjennom lokale klubber i de aktuelle landene og går til yrkesrettet utdanning og til utdanning på høyskole- og universitetsnivå.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke