12. des
 
Kjøttform
Her er en magrere variant av den engelske Sheperd's Pie, som ofte ble laget med malt lammekjøtt. Potetmos ble lagt som et lokk på toppen, og servert som en alt i én form. Kjempegod hverdagsmat både for liten og stor!

0
Publisert: 12.feb.2015 04.00
Oppdatert: 12.feb.2015 04.00

Ingredienser:500 kjøttdeig av svin2 ss margarin eller olje til steking1/2 stk. finhakket løk2 stk. gulrot i små terninger1/2 boks tomatpuré (liten)1 boks hermetiske tomater med basilikum og hvitløk1/2 liten boks hermetiske maiskorn,1/2 ts salt1/2 ts pepper1/2 ts sukkerPotetmos:1 kg poteter75 g smør2 dl melk1 ts salt1/2 ts pepper1/4 ts revet muskatnøtt, kan sløyfesca. 2 dl revet hvitostSlik gjør du:1. Skrell poteter, og del dem i grove terninger. Kok potetterninger møre i en kjele med vann. Hell av kokevannet. Mos poteter og rør inn melk og smør. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt muskat.2. Stek kjøttdeig i to omganger i en stekepanne med margarin eller olje, sett kjøttdeigen til side. Fres løk og gulrot til grønnsakene er gylne, ha i tomatpuré, og fres ytterligere et par minutter. Tilsett hakka tomater, kjøttdeig og mais. Bland godt og smak til med krydder.3. Ha kjøttsausen i en ildfast form, eventuelt i små porsjonsformer. Legg potetmos som et lokk over kjøttsausen og dryss ost på toppen.4. Sett den ildfaste formen i stekeovn på 180 °C og stek i 30-40 minutter til osten er smeltet og toppen har fått en gyllen farge.Server kjøttformen med en frisk salat og godt brød.?(Matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke