11. des
 
Kjøttgryte med sopp
Velsmakende gryte med mange ulike grønnsaker. Dijonsennep og worcestershiresaus gir middagen litt mer smak.

0
Publisert: 09.jan.2016 04.00
Oppdatert: 09.jan.2016 04.00

10 poteter

4 stangselleri

8 tomater

3 hvitløksfedd

2 løk

300 gr sjampinjong

500 gr flatbiff av storfe

3 ss hvetemel

1 ts salt

¼ ts pepper

2 ss TINE Meierismør til steking

1 l kjøttbuljong eller kjøttkraft

1 ts oregano

1 ss Dijonsennep

1 ss worcestershiresaus

1 dl tomatpuré

1.Vask potetene godt og kok møre, i 20–30 minutter.

2.Skyll stangselleri og skjær i skiver. Skyll tomat og skjær i store terninger. Finhakk hvitløk. Kutt løk i mindre biter. Del sopp i tykke skiver.

3.Renskjær kjøtt og del det i terninger. Bland mel, salt og pepper. Vend kjøttbitene i melblandingen. Smelt smør i en gryte. Brun kjøttbitene på middels sterk varme i 3–5 minutter.

4.La løken frese med kjøttet i ytterligere 3 minutter, eller til den er myk.

5.Ha buljong, stangselleri, tomat, hvitløk, oregano, dijonsennep, worcestershiresaus og tomatpuré i gryta. Legg på lokk, og la gryta trekke på svak varme til kjøttet er mørt, ca. 20 minutter. Kok gjerne lenger hvis du har tid.

6.Ha soppen i gryta og kok videre til soppen er myk, i ca. 5 minutter. Server gryteretten med kokte poteter.

(MATSANS TINE)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke