11. des
 
Kokosmakroner
For mange blir det ikke ordentlig jul før de saftige og smakfulle kokosmakronene er bakt. Oppskriften er superenkel og gir kaker som garantert holder fasongen under steking. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 30 kokosmakroner.

Publisert: 19.des.2018 12.46
Oppdatert: 19.des.2018 12.46

4 stk. eggehviter

200 g sukker

1 ts vaniljesukker

200 g kokosmasse

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovn til 180 °C. Gjør klar et stekebrett, eller to med bakepapir.

2. Pisk eggehviter for hånd med en visp i kjelen til det skummer godt. Bland inn sukker, vaniljesukker og kokosmasse.

3. Sett kasserollen på middels varme og rør hele tiden langs bunnen med en tresleiv. Når massen har konsistens som tykk risengrynsgrøt er den ferdig, ca. 10 minutter.

4. Sett topper av kokosmassen med to skjeer på stekebrettet.

5. Stek kakene midt i stekeovn i ca. 10 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.

Oppbevar kakene i en tett boks, gjerne med bakepapir mellom lagene. 

Mange liker kokosmakronene sine dyppet i sjokolade. Det må gjøres etter de er avkjølt.

(Matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke