10. des
GALLERIST: Hilde Svae viser utstillingens største maleri signert Mona K. Lalim.
 
Kollektiv-utstilling
Galleri Svae har kollektivutstilling med grafiske, maleri og skulptur signert galleriets faste kunstnere, og fire arbeidet signert dronning Sonja.

Publisert: 18.jan.2014 04.13
Oppdatert: -
Utstillingen favner arbeider av 21 kunstnere hvorav seks er lokale. Det er svært varierte uttrykk, i maleri, grafikk, pastell og skulptur.
Av de lokale kunstnere stiller Annette Hveem Narum, El Wenche Winlove, Helle Kaarem og Siri Bjerke med malerier, mens Elise Schonhowd har to tegninger og Beate Juell to skulpturer.
De øvrige kunstnerne er for det meste kjent fra tidligere utstillinger i Galleri Svae. Mona K. Lalim, Christine Istad, Truls Espedal, Roar Kjærnstad, Per Morten Karlsen og Gunn Vottstad har malerier, de to sistnevnte også grafikk, Bjørn Carlsen har pastellbilder, og ellers er det grafikk av Hariton Pushwagner, Unni Askeland, Björg Thorhallsdóttir, Frans Widerberg, Nico Widerberg og Olaf Storø.
Dronning Sonja er også blant deltakerne. Galleriet fikk tilbud om å stille ut bilder fra Stiftelsen H.M. Dronning Sonjas kunstnerstipend, laget av dronningen, Ørnulf Opdahl og Kjell Nupen, og har fått noen kunstmapper til salgs.
Bildene har et opplag på 50 eksemplarer og et laget på kobberplate. Overskuddet av bildesalget går til et kunstnerstipend som utdeles annethvert år til en nordisk kunstner, og det er papirbasert kunst som tilgodeses.
Galleri Svae holder hus i Mustad/Støperiet i Niels Ødegaardsgate 4, og utstillingen er åpen torsdag-fredag klokka 12.00-17.00 og lørdag-søndag klokka 12.00-15.00 til og med 9. februar.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke