10. des
BLÅSER LIV: I søndagsturen med «Kom deg ut-dagen».
 
Kom deg ut-dagen
Søndag er det igjen klart for den landsdekkende «Kom deg ut-dagen» i regi av Turistforeningen, og Hamar og Hedemarken Turistforening har tre arrangement.

Publisert: 06.sep.2014 04.00
Oppdatert: 06.sep.2014 03.59

På Åkersetra i Åstdalen er det aktiviteter klokka 11.00-15.00. Åsli ridesenter kjører med hest og kjerre med anledning til å sitte på, Ringsaker O-klubb har orienteringsløyper med brikker, kart og noen kompass til utlån, Barnas Turlag spikker barkebåter og kjører regatta i bekken. Ellers kan man prøve stylter, hesteskokasting, fotoorientering og andre leker innenfor gjerdet. Spillemennene Stein Skogen Grytting og Olav Sæta underholder. Det er også natursti med premier, kanopadling og servering av bygdemat ved Nes og Helgøya bygdekvinnelag. Klokka 13.00 er det offisiell åpning av den nye brua vår over Åsta. Åkersætra ligger 34 kilometer fra Brumunddal via Brumund Sag.

I Kvennstugua i Vallset er det liv og røre klokka 11.00-15.00. O-laget Vallset/Stange har familieløype med poster på kart, 2. Romedal speidergruppe slår leir mellom husene hvor de besøkende kan steke pinnebrød på bål og kaste med livline og delta på hesteskokasting. Barnas Turlag i Stange organiserer «Turbo-tunnel-krabbing», og det blir underholdning, natursti med premier og servering. Romedal og Vallset JFF er på plass med aktiviteter. Kvennstugua ligger 12 kilometer fra Stange langs fylkesveg 24.

I Elverum arrangeres Kom deg ut-dagen på Sagtjernet fra klokka 11.00. Her blir det ulike aktiviteter som kanopadling, bading og turtipp med mer.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke