16. des
besetning: Mezzoforte består i dag av hele seks gutter.
 
Konsert med Mezzoforte
Suksessen til Mezzoforte kom som en stor overraskelse i 1983, og da låten “Garden Party” gikk sin seiersgang verden over, var de fire islandske guttene knapt utvokst. Siden har Mezzoforte vært regnet som Europas viktigste fusionband. I 2012 feirer bandet sitt 35-årsjubileum, og er fremdeles like gnistrende.

Publisert: 18.okt.2012 04.13
Oppdatert: -
Deres nye album «Islands» dokumenterer bandets prosess med å modnes musikalsk, og legger til enda en til diskografien deres.
I 1996 utvidet de tre grunnleggerne Eythor Gunnarsson, Johann Asmundsson og Gulli Briem med saxofonisten Oskar Gudjonsson, i 2006 med gitaristen Bruno Müller og trompetisten Sebastian Studnitzky, som tilførte ny farge til prosjektet. Denne miksen av bandhistorie og friskt blod skapte en ny energi som bare har vokst videre i talløse klubb- og festivalopptredener mellom Oslo og Tokyo, Cape Town og Moskva. Det nye albumet ble spilt inn i studioer i Reykjavik, på Vestmannaeyjar, Færøyene og til slutt i det legendariske Hansa Studio i Berlin, fra hvilke vinduer man pleide å skue utover Berlinmuren som omga «øya» Vest-Berlin. Herav tittelen på platen, «Islands». Å kjenne bandets opprinnelse hjelper på forståelsen av deres spesielle, og umiskjennelige lydbilde.
Litt atskilt fra resten av verden, utvikler ofte islandske artister en mer karakteristisk og følelsesmessig stil enn artister fanget opp av det hektiske livet på kontinentet. I Mezzofortes tilfelle førte denne utmerkede islandske isolasjonen dem til å utvikle utrolige melodiøse temaer.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke