10. des
KULTURFEST: Henriette Tyriberget Enger, Kirvil Haukelid og Cecilia Tomter fra «Kortreist Kultur Innlandet» er klare for storinnrykk.
 
Kortreist kultur på Åker gård
Kortreist Kultur Innlandet innbyr til kulturfest på ærverdige Åker gård lørdag klokka 11.00-18.00 og søndag klokka 12.00-16.00.

Publisert: 20.sep.2013 04.13
Oppdatert: -
Det betyr at gården fylles med sang og musikk, dans, teater, aktiviteter, gjøgling og mat med mye mer.
Lørdag fra klokka 11.00 og søndag fra klokka 12.00 blir det ponniridning, matsalg og salg av produkter, stands, «stuntrecording» og direkteformidling om komponering og innspilling ved Henning Ramseth og Maria Wiik. Lørdag klokka 12.00 er det kurs i vedstabling og maleaktivitet for barn med Gustavs Kulturfabrikk. Julia Burinkova har dans for og med barn og voksne klokka 12.30 og Halvard Olestad leser kortnoveller med humoristiske undertoner. Klokka 13.00 blir det «hemmeligheter i treet» for barna. Klokka 13.30 underholdes barna av Tor Karseth, mens de voksne kan være med på motevisning. Det blir barneviser og gøy med Hogne Moe, og foredrag om Atlungstad Brenneri klokka 15.00. Gert Nygårdshaug og Knut Faldbakken samtaler i Bokbadet klokka 16.00.
Søndag klokka 12.15 gjentas vedstablingskurset og det blir tradisjonsdans med Folkedanslaget Sølja. Festivitetsteateret gir en forsmak på sin forestilling om 1814, og Jon Lurås har foredrag om fuglelivet i Åkersvika klokka 12.30. Det blir vandring i hagen, underholdning ved Tor Karseth og noveller ved Halvard Olestad klokka 13.00. Klokka 13.45 blir det med dans med Julia Burinkova og foredrag om gården. Nordbygda Sangforening står for den syngende vandringen «Frender i Fauskar» klokka 14.00, mens barna kan male og Halvard Olestad leser noveller. Leder av Urtehagen på Hedmarksmuseet, Aud Jovall, holder foredraget «Fra prydblomster til medisin og smaksforsterkere» klokka 14.45.
Det er sopptid og Hexeringen soppforening har stand med soppkontroll, veiledning, sopputstilling og servering hele dagen både lørdag og søndag.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke