10. des
 
Kransekake
Nå er det vel kanskje lurt å starte med julebaksten. Kransekake må vi alle ha. Den er helt grei å fryse. Faktisk kan den bli litt seigere også. Bakes den ikke til et stort selskap så ta bare opp igjen noen ringer, da har du kake som holder seg lenge. Ta gjerne fram et par ringer når noen stikker innom- det er lov før jul også!

Publisert: 29.nov.2012 04.13
Oppdatert: -
Ingredienser
500 g mandler
4 stk eggehvite
500 g melis
Eggehviteglasur:
½ stk eggehvite
75 g melis
½ ts romessens eller sitronsaft

1. Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en dag. Mal mandlene. Sikt inn melis og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig. Det kan være en fordel å tilsette den siste eggehviten i porsjoner. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.
2. Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med olje, strø med semulegryn eller mel og fyll dem med pølsene. Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem ved 200 °C i 10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist når de er helt kalde.
3. Husk at til kurv må du også lage en bue til hank og en bunn som har samme omkrets som den minste/nederste ringen i kurven.
4. Fyll et papirkremmerhus med eggehviteglasur og sprøyt siksak-mønster på hver ring etter hvert som kaken settes sammen.
5. Stor eller liten kransekake blir festpyntet og flott med smell bong-bonger og norske flagg. Kransekakekurv og overflødighetshorn fylles med twist eller annen konfekt.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke