12. des
TENDENS: Signert Reidar Aulie 1931.
 
Kunst og politikk

Publisert: 20.okt.2012 04.12
Oppdatert: -
Lillehammer Kunstmuseum viser utstillingen «Kunst og politikk - kunstnerne i Sosialistisk Kulturfront», som presenterer verk av en bred sammensatt kunstnergruppe på venstresiden som i 1935 stiftet organisasjonen Sosialistisk Kulturfront. Formålet var å forene og stimulere arbeidere, intellektuelle og kunstnere til politisk bevisstgjøring og samarbeid. Lillehammer Kunstmuseum vil med denne utstillingen fokusere på miljøet i og rundt Sosialistisk Kulturfront representert ved blant andre Reidar Aulie og Willi Midelfarts ekspressive realisme, Carl von Hannos kubistiske figurgjengivelser, Karen Holtsmarks surrealisme til Engebret og Gert Jynges tyskinspirerte ekspresjonisme. Kurator for utstillingen er kunsthistoriker Kathrine Lund i samarbeid med direktør Svein Olav Hoff. I forbindelse med utstillingen publiserer de en rikt illustrert bok på Orfeus Publishing Forlag, skrevet av Kathrine Lund. Lillehammer Kunstmuseum ligger på Stortorget midt i Lillehammer sentrum, og er åpent hver dag unntatt mandag klokka 11.00-16.00. Lørdager og søndager klokka 14.00 er det faste omvisninger i museet, som også byr på fast kunstsamling, kunsthage, kunstbutikk og kafé. Utstillingen står til og med 27. januar 2013.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke