10. des
for store og små: Musikk og dans hører med i feiringen. (Arkivbilde)
 
Kurdisk nyttårsfeiring

Publisert: 20.mar.2014 04.12
Oppdatert: -
Kurdisk Kulturforening i Hedmark feirer lørdag Kurdisk nyttår, Newroz 2714. Kurdisk nyttår går tilbake 700 år før Kristus, da kurdernes forfedre, mederne, dannet egen stat. Lørdag blir det feiring av Newroz på Ridabu skole klokka 18.00. Programmet starter med ett minutts stillhet for dem som har kjempet og mistet sitt liv for demokrati, menneskerettigheter og frihet for Kurdistan. Så blir det nasjonalsang og tale ved Osman Kawkabishad, som er foreningens leder. Det blir også kurdisk dans for store og små, leker for barna, diktlesning og ikke minst sosialt samvær med servering. Alle oppfordres til å ta med seg mat til felles bord.
Kurdisk nyttår feires med bålbrenning. Så allerede klokka 17.00 starter markeringen med Newrosbål på Koigen, ute ved Mjøsa. Feiringen er åpen for alle.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke