16. des
DANS: Kurdisk dans er et fargerikt skue.
 
Kurdisk temakveld

Publisert: 12.nov.2011 04.12
Oppdatert: -
Kurdisk Kulturforening i Hedmark arrangerer Kurdisk temakveld på Børstad ungdomsskole lørdag kveld.
Det betyr at det kommer gjester fra blant annet Iran, Afghanistan, Tyrkia og ikke minst Norge, og her samles alle generasjoner.
Kvelden åpnes med et minutts stillhet for dem som har ofret sitt liv for demokrati, menneskerettigheter og et selvstendig Kurdistan.
Temaer lørdag er likestilling hjemme og i samfunnet og integrering. Det blir også valg av nytt styre i foreningen.
Når kurderne samles blir det alltid hyggelig samvær, sang og dans. Den kurdiske nasjonalsangen «Ey Rebqib, synges, og det blir musikk, sang og dans, og den yngste danseren er bare 1 ½ år.
Kurdistan er en betegnelse på landområder i det sørlige og østlige Tyrkia fra foten av Taurusfjellene i vest til Ararat-fjellet i nordøst, deler av Nord-Syria, det Nordøstlige Irak, deler av Armenia og den vestlige delen av Iran. Felles for kurderne er ønsket om en fri og uavhengig kurdisk stat.
- Gjestene er bosatt både i Hedmark og Oppland, og kvelden er åpen for alle, forteller leder i foreningen, Osman Kawkabishad, som legger til at det holdes fire temakvelder i året i tillegg til nyttårsfester og andre sammenkomster.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke