6. des
RØDHETTE OG ULVEN: Bergljot Østerås.
 
Kvinnedagen

Publisert: 07.mar.2015 04.00
Oppdatert: 07.mar.2015 04.00

Hamar bibliotek og Likestillingssenteret feirer Kvinnedagen på Klubbscene Rolf Jacobsen i Hamar kulturhus søndag klokka 15.00-16.30. Barnebokredaktør i Gyldendal, Nina Méd har analysert 100 barnebøker, og i kun 40 av bøkene hadde jenter hovedrollen. Hun ser derfor nærmere på jakten på den litterære heltinnen i moderne norske barnebøker, og stiller i sin innledning spørsmålet: «Trenger vi en ny Pippi»? Førstelektor ved Høgskolen i Hedmark, Bergljot Østerås, kommer med «Nytt blikk på Rødhette og ulven», mens Marthe Wedvik Larssen fra Kulturskolen spiller «Våren» av Grieg på obo, akkompagnert av Ivan Ivanov Ivantchev. Arrangementet er åpent for alle. Kvinnedagen i Hamar markeres også av Kurdisk kulturforening i Hedmark, som har samling kun for kvinner på Ridabu skole. Dagen markeres også i gudstjenesten i Storhamar kirke med påfølgende samling i menighetssalen. Hamar Soroptimistklubb markerer dagen med ord og blomsternedleggelse på fire kvinnestatuer i byen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke