buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
MØT: Mette Sofie Eliseussen.
 
Lærdom fra kamp mot klasebomber i kamp mot atomvåpen

Publisert: 02.mar.2015 04:00
Oppdatert: 02.mar.2015 04:00

Nei til atomvåpen Stange-Hamar har møte i Hamar bibliotek mandag klokka 17.00 med Mette Sofie Eliseussen om landminekampanjen og eventuelle lærdommer av den i kampen mot atomvåpen. Mette Sofie Eliseussen fra Hamar ble tildelt Stiftelsen Barn av Jordens pris for 1997 ble tildelt for hennes arbeid for å beskytte barn i Kabul mot landminer og ueksploderte granater. Eliseussen bodde og jobbet i feler år i den afghanske hovedstaden med å lære opp barn i hvordan de kan beskytte seg mot de mange dødsfellene. Hun ledet en stab på rundt 70 afghanere som systematisk oppsøkte skoler, barnehjem og steder der barn arbeider. Mette fikk en idé: «Tenk om jeg kunne bruke en buss, laste den full av materiell om landminenes herjinger, og kjøre rundt i USA»? Som tenkt, så gjort. Da ba de folk om å videresende postkort til USAs president med bønn om at han skulle slutte med å lage slike våpen som rammet så mange uskyldige. Mette hadde 20.000 kort laget av afghanske barn. På denne måten skapte hun blest om saken. Selv sier hun at det fortsatt er vanskelig å snakke om tiden i Afghanistan, selv om hun verken har mistet hender, føtter, armer eller bein. Hun er like fullt et førstehånds vitne som er avgjørende for å få formidlet hvor ille det kan gå med uskyldige barn som plukker opp spennende ting de finner på bakken - og blir blåst i luften. Spørsmålet er om vi kan dra lærdom av hennes erfaringer i kampen mot atomvåpen?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat