Fyll:
400 gr kjøttdeig
2 ss olje
1 stk hakket løk
2 båt finhakket hvitløk
2 ss tomatpuré
1 boks hakkede hermetiske tomater
ca. 1 dl vann
1⁄2 ts pepper
1 ts salt
1 ss frisk basilikum ller 1 ts tørket
Pizzadeig
3 dl lunkent vann
1⁄2 pakke fersk gjær
2 ss olje
1⁄2 ts salt
ca. 7 dl hvetemel
Topping
300 g revet hvitost
1 stk rød paprika , i terninger
2 ss frisk oregano , i ringer
Slik gjør du:
1. Lag pizzadeig først. Rør gjær ut i lunkent vann. Tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
2. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen.
3. Tilsett løk, hvitløk, tomatpuré, tomater, vann, salt og pepper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Ha i basilikum.
4. Kjevle ut deigen. Ha den over på en bakepapirkledd langpanne og fordel kjøttsausen utover. Dryss på revet ost, og ha på paprika.
5. Stek pizza midt i ovn på 225 °C i ca. 20 minutter.
Server toppet med oregano og gjerne en frisk salat med en god dressing som tilbehør til pizzaen.
(Matprat.no)