14. des
 
Langpannepizza
Dette er en langpannepizza laget på ekte 80-talls vis. Lørdagen ble liksom aldri den samme uten pizza med kjøttfyll, ost og paprika.

0
Publisert: 20.feb.2016 04.00
Oppdatert: 20.feb.2016 03.59

Fyll:

400 gr kjøttdeig

2 ss olje

1 stk hakket løk

2 båt finhakket hvitløk

2 ss tomatpuré

1 boks hakkede hermetiske tomater

ca. 1 dl vann

1⁄2 ts pepper

1 ts salt

1 ss frisk basilikum ller 1 ts tørket

Pizzadeig

3 dl lunkent vann

1⁄2 pakke fersk gjær

2 ss olje

1⁄2 ts salt

ca. 7 dl hvetemel

Topping

300 g revet hvitost

1 stk rød paprika , i terninger

2 ss frisk oregano , i ringer

Slik gjør du:

1. Lag pizzadeig først. Rør gjær ut i lunkent vann. Tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.

2. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen.

3. Tilsett løk, hvitløk, tomatpuré, tomater, vann, salt og pepper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Ha i basilikum.

4. Kjevle ut deigen. Ha den over på en bakepapirkledd langpanne og fordel kjøttsausen utover. Dryss på revet ost, og ha på paprika.

5. Stek pizza midt i ovn på 225 °C i ca. 20 minutter.

Server toppet med oregano og gjerne en frisk salat med en god dressing som tilbehør til pizzaen.

(Matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke