10. des
KONSERT: Barnekoret Filiokus.
 
«Lek og sang = sant»

Publisert: 03.jun.2015 04.00
Oppdatert: 03.jun.2015 04.00

Barnekoret Filiokus har konsert med premiere på forestillingen «Lek og sang = sant» i Brukshuset i Stormyrgata 11 onsdag klokka 18.00. Koret har medlemmer fra Hamar og omegn og teller 40 barn fra fem til 13 år. Elin Thingstad og Erland Dalen leder koret. I forbindelse med Prøysenåret 2014 ga Filiokus ut cd-plata «Prøysen i 100». Alle arrangementene på plata er skrevet av Erland Dalen, og notene ble gitt i gave til alle barne- og ungdomskor i Norge. Nå presenterer Filiokus den nye forestillingen «Lek og sang = sant», der barneleker kombineres med rim, regler og sang, bevegelse og koreografi. I forestillingen synger koret tradisjonelle barnesanger og popsanger ledsaget av liv og røre på scenen. Inspirasjonen til konserten er hentet fra Japan hvor dirigent Erland Dalen opplevde en japansk kollega som regisserte en hel konsert med et barnekor som lekte mens de sang. Prosjektet med Filiokus ender muligens i en ny utgivelse med Dalens arrangementer. Det blir i så fall tredje gang koret gir ut en landsomfattende produksjon. I 2004 spilte koret inn «Ikke mopp kameraten min, kameraten min er en hybelkanin», en produksjon som ble solgt til flere skoler, og fjorårets «Prøysen i 100» blir tilbudt skoler i skrivende stund.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke