7. des
LUCIA: Barnekoret Levende Lys inviterer til luciakveld. Bildet viser korets luciaopptreden på julemarkedet på Østre Torg for to år siden.
 
Levende Lys lyser opp luciakvelden

Publisert: 13.des.2010 04.12
Oppdatert: -
Mandag kveld er det klart for luciakveld i Storhamar kirke med barnekoret Levende lys og forteller Linn-Terese Bern.
Sangen om Santa Lucia med den italienske folketonen er velkjent for de fleste. Men det finnes også mange andre sanger som forteller om Lucia og om feiringen av henne.
For seks år siden kom Hamar menighets barnekor Levende Lys ut med en CD med bare luciasanger, kanskje fortsatt den eneste norske Lucia-CDen?
Koret har mandag som øvingsdag, og når Luciadagen i år faller nettopp på en mandag, inviterer koret til Luciakveld. Levende Lys består av over 50 barn i alderen fem til 12 år, og har denne gang i tillegg med noen tidligere kormedlemmer, både som solister og korsangere.
Til konserten er også forteller Linn-Terese Bern engasjert for å formidle noe av det spennende legendestoffet om Lucia.
Kanskje blir det noe nytt å lære om denne helgenskikkelsen? Linn-Terese var selv med i Levende Lys som barn, og hadde også den gangen fortellerroller i koret.
Dermed er det duket for en kveld med mange små og store aktører som vil skape en lys, varm og god Luciastemning i en forhåpentlig fullsatt kirke. Etterpå blir det servering av lussekatter, pepperkaker og gløgg.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke