10. des
FARGESTERKE: Lillian Egeberg fyller Kreftforeningen med farger fra i dag. FOTO: Trude Ånnevik
 
Lillian viser fargesterke bilder
Lillian Egeberg fra Hamar får pryde veggene i Kreftforeningens lokaler i mai. Og her blir det mye farger.

0
Publisert: 25.mai.2016 04.00
Oppdatert: 25.mai.2016 04.00

– Ja, farger må jeg ha, sier Lillian Egeberg og tar et overblikk over de 15 bildene hun har plukket ut til utstillingen. Noen små, noen ganske store, men felles for dem alle er fager.

Lillian oppdaget gleden ved å male i 1982. Da jobbet hun i skobutikk, hadde barn som krevde mye av hverdagen og hadde behov for å finne noe som var hennes eget. Akkurat da annonserte Ole Kristen Solberg at han skulle starte malekurs, og Lillian gikk rett i telefonen og meldte seg på. Etter det er det blitt mange kurs med flinke kunstnere.

Lillian Egeberg var med i fellesskapet Galleri ovenpå fra starten, men nå deler hun atelier med Aud Trønnes i Kirkegata 3. Her styrer de seg sjøl, kan inspirere hverandre og har god plass.

Alle bildene som skal være med på utstillingen er malt med akryl på lerret.

– Jeg bruker veldig sjelden pensel. Jeg maler veldig intuitivt, og her går det mye i spatel og svamp, sier Lillian Egeberg som nå maler kontinuerlig og er stadig på jakt etter forbedringer i bildene sine.

Ingen av bildene hennes har titler og det er helt bevisst. Hun ønsker at de som ser dem lager sine egne bilder. Men ser du godt etter, vil du oppdage at konturene av hus går igjen i flere bilder.

Utstillingen i Kreftforeningen er åpen fra i dag, lørdag, og da er Lillian Egeberg til stede. Den er også åpen på hverdager og noen lørdager ut mai.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke