8. des
SAMTALE: Irene Engelstad.
 
Litteratur og følelser

Publisert: 27.sep.2016 04.00
Oppdatert: 27.sep.2016 04.00

Litteratur og følelser er tema i Prosalongen på Klubbscene Rolf Jacobsen i Hamar kulturhus onsdag klokka 19.00. Temaet er: Hva har følelser med litteratur å gjøre? Hvorfor leser vi? Hvordan reagerer vi på det vi leser? Følelser i litteraturen har de siste årene blitt et populært tema i det man har kalt «den affektive vendingen». Live Slang samtaler med Irene Engelstad og Unni Langås om følelsenes betydning i litteraturen, og om litteraturens betydning for erfaring, kunnskap og dannelse. Irene Engelstad er professor emeritus ved Universitetet i Oslo og tidligere hovedkonsulent i Gyldendal Litteratur. Hun er aktuell med boka «Litteraturens etikk. Følelser og forestillingsevne» (2016), en samling artikler av den amerikanske filosofen Martha Nussbaum. Unni Langås er professor ved Universitetet i Agder, og har skrevet boka «Traumets betydning i norsk samtidslitteratur» (2016). Live Slang er cand.philol. i nordisk språk og litteratur, og har i mange år vært forlagsredaktør i Pax. Arrangementet er et samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke