11. des
HOVEDTEMA: Tekstiler, materialer og teknikker er årets hovedtema med demonstrasjoner og utstillinger.
 
Liv i stuene
Søndag klokka 12.00-16.00 blir det «Liv i stuene» på Glomdalsmuseet, et stort og tradisjonsrikt arrangement med mange aktiviteter knyttet til livet i husene, både før og nå. Årets tema er tekstil, materialer og teknikker.

Publisert: 22.jun.2013 04.13
Oppdatert: -
Sigrid Løken og Lovise Nermoen er dagens hedersgjester for sin uvurderlige jobb for museets tesktilmagasin. Museet har plukket ut noen godbiter som bunadsvester og bunadsliv fra Østerdalen og Solør-Odal som vises i Åsetbygningen.
Blant aktivitetene, som foregår over hele museumsområdet, nevner vi gamle leker, batikkfarging, stamping av vadmel, maling av korn, hesteskyss og ridning, naturfarging av garn og ull, baking i steinovn med smaksprøver og salg, trearbeid og laging av trykkblokker, slektsforsking, brikkevev og skinnfellsøm og anledning til å hoppe i høyet.
Det blir danseoppvisning ved Danselaget Rondo, utdeling av Glomdalsmuseets hederspris ved direktør Jan Hoff Jørgensen, taterleir med taternes kultur og håndverk og markering av jubileet for kvinners stemmerett, informasjon og utdeling av løpesedler ved «Margrethe Munthe» og smaksprøver og informasjon om plantene i apotekerhagen.
Inne i museumsbygget er det kafé, butikk, utstillinger og foredrag. Den medisinhistoriske utstillingen har vertskapet på plass og den militærhistoriske utstillingen er også verdt et besøk. Petershagen kro i friluftsmuseet er åpen med hjemmelaget mat.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke