5. des
LIV I STUENE: Søndag blir det liv i stuene igjen på Domkirkeodden.
 
Liv i stuene
Søndag 11. september, klokka 12.00 – 16.00 blir det livat i stuer og tun på Domkirkeodden.

0
Publisert: 10.sep.2016 04.00
Oppdatert: 10.sep.2016 04.00

– Under markeringen av Kulturminnedagene 2016 ønsker vi å løfte frem menneskene som jobber med bevaring, dokumentasjon, deling av kunnskap og flotte opplevelser knyttet til vår kulturarv, sier leder av seksjon publikum og formidling ved Anno museum,

Magnus Sempler Holte.

– Temaet har vært utrolig spennende å jobbe med og har resultert i at vi søndag kan vise frem mye av det vi gjør som museum og ikke minst hva vi kan. Blant annet skal konservator Laila Grastvedt vise baking i gammel baksteovn, våre spesialhåndverkere som jobber med ruinprosjektet skal vise frem arbeidet med konservering og restaurering av middelaldermurene på Domkirkeodden, Hildur i Urtehagen skal fortelle om fruktklonarkivet og vise frem gamle eplesorter og vår bygningshåndverker Terje Olsen skal vise frem gamle bygningsteknikker, forteller Holte.

I tillegg har museet et godt samarbeid med lokale lag og foreninger som gir museet muligheten til å åpne mange av husene i friluftsmuseet. Foreningene vil også, som en del av temaet for årets dager, demonstrere rødlistede håndverksteknikker. Utover dette blir det underholdning og mange aktiviteter for store og små.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke