12. des
 
Lun rabarbrapai
I rabarbrasesongen er det mange gode desserter man kan lage. Prøv for eksempel denne rabarbrapaien med smuldrelokk.

Publisert: 22.jun.2012 04.12
Oppdatert: -
Ingredienser
550 g rabarbra
250 g melis
50 g hvetemel
125 g malte hasselnøtter
185 g smeltet smør
6 eggehviter
1 ½ ts rørsukker

Smuldrelokk:
40 g rørsukker
60 g hvetemel
40 g smør
60 g mandelflak
revet skall av 1 stk appelsin
Slik gjør du
1. Skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Kutt dem i 2 cm biter.
2. Sikt hvetemel, kanel og malte hasselnøtter i en bolle. Bland inn smeltet smør og sammenvispede eggehviter til alt så vidt er blandet. Bruk skje og fyll blandingen i en godt smurt springform (24 cm) eller en liten langpanne med bakepapir.
3. Bland mel og sukker i en bolle og smuldre smøret i blandingen. Tilsett mandelflak og appelsinskall og bland godt til en jevn, smulete masse.
4. Dryss over omtrent halvparten av smuldre-toppingen og fordel rabarbrabitene over. Dryss resten av smuldre-toppingen over. Dryss med sukker og litt ekstra mandelflak og bak ved 190 ºC i 40-45 minutter.
Server lun rabarbrapai, gjerne med krem eller creme fraiche.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke