6. des
RAGAMUSIKK: Bansal Band har konsert i Hamar kulturhus lørdag kveld.
 
«Lydhør» med Bansal Band
Konsertserien «Lydhør» fortsetter i Multisal Pauline Hall i Hamar kulturhus lørdag klokka 20.00, og denne lørdagen blir det ragamusikk med Bansal Band.

Publisert: 23.mar.2017 06.38
Oppdatert: 23.mar.2017 06.38

Kvintetten spiller nykomponert musikk i den nordindiske ragatradisjonen, og bandet består av Javid Afsari Rad (santur), Vojtech Prochazka (harmonium og piano), Adrian Fiskum Myhr (kontrabass), Sanskriti Shrestha (tablas) og Harpreet Bansal (fiolin).

Arrangementene lages av bandet i fellesskap, og bygges opp rundt de enkelte medlemmenes særpreg i en kombinasjon av improvisasjon og faste strukturer.

Harpreet Bansal vokste opp i Norge, men fikk undervisning i ragatradisjonen av sin far, guru Harbhajan Singh Bansal. Hun har også studert vestlig musikk, og finner sitt uttrykk i skjæringspunktet mellom det vestlige og det østlige.

Bansal Band har tidligere spilt konserter i Norge, Europa og India og skal gi ut sitt debutalbum på Jazzland Recordings i 2017.

Konsertserien «Lydhør» byr på lavmælte, stemningsfulle og neddempede musikkopplevelser tett på artistene. I salen er det kafébord og stearinlys, og det er anledning til å nyte forfriskninger fra Café Valuta under konserten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke