12. des
 
«Min Prøysen» med Trond Klaape

0
Publisert: 03.apr.2014 04.00
Oppdatert: 03.apr.2014 04.00

Trond Klaape inviterer publikum med på en vandring der hans egne Prøysenopplevelser står i sentrum. Fra Bokklubbens Barn som forsynte familien med bøkene om Teskjekjerringa og Den grønne votten, via den store opplevelsen med Trost i taklampa som ung voksen, til økt fokus på Prøysens poesi i de senere årene. Klaape sveiper innom barnetimen i arkivopptak, Kanutten og Romeo Klive på barne-tv, og reflekterer over Prøysen som «selvlært barnepsykolog og bygdesosiolog». Alle innfallsvinkler er krydret med deklamasjon av et utvalg Prøysen-tekster.

Trond Klaape har i flere år vært aktiv utøver av lokal folkemusikk og medvirket ved konserter og arrangement flere steder i landet. Inntrykk og opplevelser fra oppveksten har vært med på å legge grunnlag for Klaapes interesser innen alt fra skjønnlitteratur til historie, samfunnsspørsmål, filosofi og religion.

Arrangementet finner sted i Ringsaker bibliotek, Moelv fredag klokka 11.00.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke