12. des
NYNORSKE DIKT: Med Svein Erik Brodal.
 
Mine nynorske dikt

Publisert: 05.nov.2012 04.13
Oppdatert: -
Svein Erik Brodal, totning, lyriker, skuespiller og tidligere sjef ved Det Norske Teatret, kommer til temakveld i Ringsaker bibliotek i Brumunddal tirsdag klokka 19.00 for å foredra «sine» nynorske dikt. Han har satt sammen et bredt utvalg av nynorsk lyrikk, kombinert med sine egne «Toten-stubber» og tekster av hedmarksdikterne Alf Prøysen, Rolf Jacobsen og Einar Skjæraasen. Arrangementet er et ledd i prosjektet «Hedmarking je? På leit etter heimstader, språk og identitet» i regi av Klaape Kulturformidling og Ringsaker bibliotek med støtte fra Fritt Ord. Formålet er formidling av nynorsk skjønn- og faglitteratur, og prosjektet faller sammen med 200-årsjubileet for Ivar Aasens fødsel og Språkåret 2013. Det betyr at det blir fem temakvelder fram til april 2013. Neste samling er 24. januar hvor sosiolog, forfatter og journalist Andreas Hompland tar for seg «Møteplasser» med undertittel «Søt musikk og freske fraspark». 12. februar er temaet «Biblioteket som arena for danning og identitet» med kulturredaktør Knut Olav Almås i Aftenposten og forfatter Sigmund Løvåsen. 2. mars blir det barnetime og 13. mars blir det nynorsk skitur fra Veldre sag. Prosjektet avrundes 17. april med tema: «En stann å høre heme - Om tettsteder, kvardagsliv, stillstand og utvikling».
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke