14. des
MINNEKVELD: Forfatter Odd Magnar Syversen har satt spor etter seg langt utover Løtens grenser. Mandag er det minnekveld til hans ære.
 
Minnekveld for Odd Magnar Syversen

Publisert: 14.feb.2011 04.12
Oppdatert: -
Under vignetten «Forfatter med samlerglede og samfunnsengasjement», arrangerer Løten Historielag minnekveld for Odd Magnar Syversen i Klokkergarden i Løten mandag kveld.
- Vi inviterer til en kveld der vi skal gjøre ære på Odd Magnar Syversen som døde altfor tidlig 30. desember 2000, 54 år gammel, sier Vigdis Vingelsgård i historielaget.
Valget av dagen er ikke tilfeldig, mandag er det nemlig 20 år siden Stortinget avgjorde at Løten skulle leve videre som egen kommune. Syversen var leder av folkeaksjonen som var avgjørende for resultatet.
Gotmar Rustad vil lede kvelden, og historielaget har samlet en rekke spennende bidragsytere, biskop Solveig Fiske, forfatterne Gunnar Staalesen og Nils Nordberg, kultursjef i Stange Terje Moshaug og medlem av folkeaksjonen Nils Thore Vasaasen.
I tillegg vil Tor Karseth synge viser som Odd Magnar Syversen har inspirert ham til å lage.
Odd Magnar Syversen var svært produktiv. Det kan nevnes at han var en erklært elsker av kriminallitteratur, og skrev blant annet biografien « … så gikk det sånn passelig skjevt» om Norges største krimforfatter Sven Elvestad, bedre kjent som Stein Riverton.
Han skrev også en rekke bøker med lokalhistorisk innhold, og er forfatteren bak enmannsteaterforestillingen «En akevisitt», Norges mest spilte.
Sammen med Derwood Johnson skrev han boka «Norge i Texas» (1982) som tar for seg nordmenns utvandring til Texas. Syversen ble tildelt Hallvard Tretteberg stipend i 1993.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke