9. des
NORGESTURNÉ: Kjell Samuelson.
 
Minns du sången

Publisert: 20.mar.2015 04.00
Oppdatert: 20.mar.2015 04.00

Den kjente kristne sangeren Kjell Samuelson fra Sverige er på norgesturné, og søndag klokka 18.00 gjester han Frelsesarmeen i Hamar med gospelprogrammet «Minns du sången – med Samuelsons gjennom 40 år». Denne gangen har han med Snertingdal gospelkor under ledelse av Øyvind Alund. Samuelson er kanskje mest kjent som en av brødrene Samuelson fra Gunnarskog i Värmland. I flere tiår turnerte de i mange land, og gjorde nærmere 40 plateinnspillinger, flere av dem i Nashville der mange kjente musikere deltok. Til sammen har de solgt mer enn 1,5 millioner plater. Gruppa besto av brødrene Rolf, Olle, Jard og Kjell Samuelson, og var aktive fra 1960-tallet til 1980-tallet med siste plateutgivelse i 1985. Kjell Samuelson ga i etterkant ut seks album. «Kjell går vidare med sånger som många även i Norge förknippar med bröderna Samuelsons. Då blir det som regel spontan allsång i den blandade församlingen av troende, tvivlande och sökande människor», heter det i pressemeldingen. Til minne om den nylig avdøde gospellegenden, Andraé Edward Crouch (1942–2015) vever Samuelson og koret inn et antall av Crouchs mest elskete sanger i programmet. Kjell Samuelson og hans brødre introduserte Crouch i Sverige og Norge under en turné i 1973, og få eller ingen har hatt så stor betydning for gospelmusikken i Norden.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke