6. des
 
Minuttbiff
Svinebiff og råkost er kjapp hverdagsmat.

0
Publisert: 11.mar.2016 04.00
Oppdatert: 11.mar.2016 03.59

600 g ytrefilet av svin i 1 1/2 cm tynne skiver

2 ss margarin

1 ts salt

1⁄2 ts kvernet pepper

Råkost

2 stk gulrot

2 stk rødbete

1 stk syrlig eple

1 stk saft av sitron

3 ss hakket frisk persille eller mynte

1 ts tørkede chiliflakes eller 1 stk hakket rød chili

1 ss sukker

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts pepper 1. Legg svinebiff på en skjærefjøl og legg litt plastfolie over kjøttstykkene. Bruk en stekepanne eller en liten kjele med håndtak og bank forsiktig ut svinebiffene til dobbel størrelse. Legg til side.

2. Lag råkost: Riv gulrot, rødbete og eple grovt på rivjern, eller skjær dem i biter og kjør dem i hurtigmikser til de er grovhakkede (det gjør ikke noe at det er litt ujevn størrelse på bitene). Bland inn sitronsaft, urter, chili og sukker, og smak til med salt og pepper. Sett til side mens du steker svinekjøttet.

3. Ha margarin i en varm stekepanne. Den er varm nok når margarinen bruser.

4. Legg i halvparten av svinekjøttet og stek det på middels varme til det har fått en fin gyllen farge. Krydre med salt og pepper. Snu og stek det ferdig på andre siden. Legg over på en tallerken og gjenta stekingen med resten av kjøttet.

5. Server svinebiff med spicy råkost og gjerne noen skiver sitron. (Matprat.no

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke