16. des
AFTENSANG: Med Tangen Damekor.
 
Missa Brevis
Søndag klokka 18.00 er det tid for aftensang for allehelgensdag der Tangen damekor framfører Missa Brevis av Leif Solberg. De framfører også verket under gudstjenesten i Tangen kirke klokka 11.00.

Publisert: 02.nov.2013 04.13
Oppdatert: -
I tillegg til Tangen damekor deltar Stange kirkekor, sogneprest Frede M. Fjågesund og kantor Martin Lennox.
Leif Solberg ble født 18. november 1914 på Lena, og var eldst i en søskenflokk på ni. Hans far, Hans Solberg, var utdannet militærmusiker og organist i Hoff kirke. Leif var farens vikar, og fikk grunnopplæring av ham. I ungdomsårene reiste han jevnlig til Oslo for å ta privattimer med Arild Sandvold.
Han studerte ved Musikkonservatoriet i Oslo med Arild Sandvold, og tok organisteksamen i 1933.
I 1938 debuterte han som konsertorganist i Fagerborg kirke. Senere har han hatt mange studieopphold i utlandet.
Solbergs offentlige debut som konsertorganist fant sted i 1938. Samme år ble han ansatt som organist i Lillehammer kirke. På Lillehammer virket han som organist i byens hovedkirke i årene fra 1938 til 1982.
Blant Solbergs komposisjoner finner man en symfoni, to strykekvartetter, en fiolinsonate, seks større orgelverk og en rekke mindre komposisjoner for orgel.
Han har skrevet mange komposisjoner for kor a cappella, blant annet hans «Missa Brevis», som blir å høre to ganger søndag.
Musikkutvalget i Stange menighet står som arrangør.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke