12. des
STJERNELYS: På Montebellosenteret.
 
«Montebellostjernen»

Publisert: 11.jan.2018 13.25
Oppdatert: 11.jan.2018 13.24

Montebellosenteret i Kurstedvegen 5 i Mesnali har åpent hus med lansering av boka «Montebellostjernen» av Eimund Sand og Torill Ensby lørdag fra klokka 15.00. Dagen åpner med presentasjon av Montebellosenteret og omvisning, før forestillingen «Mattemagi» med kunstnerne Øivind Sand og Eimund Sand vises klokka 16.30. Klokka 17.00 blir det lansering av boka ledsaget av foredraget «Montebellostjernen – verket og visjonen». Kunstinstallasjonen Montebellostjernen, med sin universelle utforming, peker på de prinsippene som forener. Fra sin plassering i auditoriet på senteret, lyser den uavbrutt og for å minne om senterets formål – å gi hjelp til livsmestring for kreftpasienter og deres pårørende. Nå kan man lese om veien fram mot denne stjernen i boken som er rikt illustrert med bilder fra senterets hager, estetiske miljøer og verkstedene som ledet til det endelige verket. Montebellostjernen oppsto i en kunstnerisk prosess som involverte hele staben ved senteret i slutten av 2015. Utgangspunktet for stjernens geometri er Keplerstjernen på Gardermoen med røtter til både renessansen og gresk kultur. – I møte med livets uforutsette hendelser blir vi alle utfordret i vår måte å være til stede i eget liv på. Vi må hente fram nye orienteringspunkter og finne nye horisonter for livet videre. Boken løfter fram disse tema i et rehabiliteringsperspektiv, sier leder Torill Ensby ved Montebellosenteret.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke