11. des
STEMNINGSFULLT: Anna Sundström Otervik og kammerorkesteret fra morgenkonserten i 2006.
 
Morgenkonserten
Siden 1983 har morgenkonserten i Ringsaker kirke samlet fullt hus, og julaften torsdag klokka 08.00 fylles kirken igjen med sang og musikk.

Publisert: 23.des.2015 04.00
Oppdatert: 23.des.2015 04.00

Det er Næren mannskor og organist Roger Andreassen som i alle år har arrangert konserten. Kulturpersonligheten Per Granbergs ønske om konsert i stedet for gaver på 60-årsdagen er konsertens forhistorie. Gjestesolister i år er mezzosopranen Anna Sundström Otervik, fiolinisten Mons Michael Thommessen og trompeteren Andres Halla. Julemusikk av Johann Sebastian Bach og Jean Sibelius er de tre solistenes julehilsen til publikum. Vokalensemblet Cantarelle stiller ti sangere med Anna Sundström Otervik som syngende leder. Cantarelle ble stiftet i 1998 nettopp med tanke på morgenkonsertens program. Blant sangene de framfører i år er James Dickensons vakre arrangement av Charles Ives’ «Carol». Brøttum er rikt representert blant utøverne. Kammerorkestret ledes av fiolinisten Olaf Aasen som samler svært dyktige strykere.

Andres Halla er spillende leder for 14 messingblåsere fra Brøttum Brass som i mange år har vært flaggskipet blant brassbandene i mjøsområdet. Blåserne sitter inne i kirkens kor, strykerne forrest i kirkeskipet og Næren mannskor har sin faste plass under orgelgalleriet. Sangerne i Cantarelle beveger seg rundt i kirkens ulike rom mens de synger. Næren mannskor ledes av Jon Birger Fløtre og har en sentral rolle i programmet som er satt sammen av Roger Andreassen, som veksler mellom kirkens kororgel og hovedorglet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke