15. des
«OG»: Veronica Salinas.
 
Møte med Veronica Salinas

Publisert: 05.jan.2018 12.28
Oppdatert: 05.jan.2018 12.28

Veronica Salinas kommer til Ringsaker bibliotek i Brumunddal onsdag klokka 11.30 for å fortelle om sin bok «OG» (2016), som følger en ung kvinnes første skritt i et fremmed land. Med ensomhet, språkløshet og isolasjon kjemper hun for å kunne gjøre seg forstått og å finne en plass. Salinas forteller om utfordringene knyttet til integrering. Verónica Magdalena Salinas (født 12. februar 1977) i Buenos Aires i Argentina er en norsk dramatiker og skuespiller med argentinsk bakgrunn. «Veronica Salinas er utdannet skuespiller fra teaterhøyskolen Escuela de Arte Dramático i Buenos Aires. I tillegg har hun studert portugisisk ved Universitet i Buenos Aires og arbeidet som oversetter i Argentina. Fra Universitetet i Oslo har hun studert spansk og portugisisk litteratur. Fra 1998 arbeidet hun som frilanser med drama- og teaterarbeid i Buenos Aires. I Norge har hun blant annet vært med på barneforestillingen «Rips og Rabarbra på bondegård» og vært medforfatter og skuespiller i «Til Noreg der kjærleik ventar», et samarbeidsprosjekt mellom Nordic Black Theatre, Noregs Ungdomslag, Mother Theatre og Det Norske Teatret. Hun har også skrevet flere andre barneforestillinger, scenetekster og bildebøker» ifølge nettstedet Wikipedia. «Hun har et annerledes blikk på Norge og menneskene som lever her, og mange kan kjenne seg igjen i hennes historie», skriver biblioteksjef Mette Westgaard.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke