5. des
KRIGSFILM: Den svenske dokumentarfilmen «Blodveien» vises på festivalens første dag.
 
Movies on War
Filmfestivalen «Movies on War» går av stabelen onsdag til lørdag med filmvisninger, fagseminar, foredrag og militærhistorisk utstilling.

Publisert: 10.nov.2014 04.00
Oppdatert: 10.nov.2014 03.59

Festivalen er viet film som omhandler krig og konflikt, fred og forsoning, og formålet er å være møteplass og arena for offentlig debatt om temaer knyttet til pågående konflikter samt tolking av tidligere kriger og krigsopplevelser. Krigsfilmer utgjør en bred og variert sjanger som spenner fra ren underholdningsfilm til djuptpløyende og kritiske dokumentarfilmer. «Movies on War ønsker» å vise bredden i sjangeren.

På åpningsdagen onsdag vises «Blodveien» og «Et grått teppe med broderte blomster» i Storstua i Elverum kulturhus klokka 09.00 Med innled­ning og regissørsamtale.

Klokka 12.00 vises «Jezidi» med samtale med regissøren, og klokka 13.30 er det idékonkurranse. «Nattens hekser» vises klokka 16.00. Også her blir det samtale me regissøren. Klokka 19.00 er det offisiell åpning ved Thorvald Stoltenberg og visning av åpningsfilmen «Krigens hemmeligheter», og det blir mottakelse i kinofoajeen. I tillegg til filmvisninger utover uka, holdes fagseminaret «Work in progress» på Glomdalsmuseet torsdag klokka 12.00, og fredag klokka 11.00 holder Jan Erik Holst foredraget «Forsvaret av Baltikum». Fredag er det også omvisning i Glomdalsmuseets militærhistoriske utstilling og filmsamtale med Ronny Bratli.

Lørdag klokka 11.00 holder fotograf Rune Eraker foredraget «Lukten av savn» på Elverum folkehøyskole.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke