23. okt
MULLA SIGURD: En forestilling om våre myter.
 
«Mulla Sigurd»

Publisert: 02.des.2015 04:00
Oppdatert: 02.des.2015 03:59

Turnékompaniet viser «Mulla Sigurd» i Hamar Teater onsdag klokka 19.30. Det er ikke uvanlig å anvende argumentet «Nordmenn har selv vært innvandrere i Amerika» når man diskuterer innvandringsspørsmål. Er det sammenlignbart? Er det ikke bare en floskel? Blir det ikke for enkelt når vi opplever enorme kulturforskjeller i vårt møte med imamer, arrangerte søskenbarnekteskap og krav om respekt for egen kultur og plass til sin religionsutøvelse? Turnékompaniet består av fire søsken. Denne forestillingen er bygget på fortellingene om deres egen oldefar, Sigurd Folkestad, utvandrerpresten som reiste fem kirker i Wisconsin, prekte på sitt morsmål i alle sammen og lot sin nesteldste datter gifte seg med fetteren sin hjemme i Norge. Søsknene ser på disse historiene slik de har fått dem overlevert og fra et selvransakende politisk perspektiv. De har et sterkt ønske om å være politisk korrekte, unngå å lage en karikatur av oldefar og seg selv, og de har ingen ambisjoner om krenke noe eller noen, aller minst seg selv. I rollene møter vi Anders, Inga-Live, Peter og Jonas Kippersund, regi og dramaturgi er ved Philipp Stengele og Eivind Strømstad er stykkets komponist og musiker.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke