23. okt
FOREDRAG: Ved Åse Krogsrud.
 
Munchs tegninger
Løten Historielags foredragsserie i Munch-året 2013 ser nærmere på Edvard Munchs tegninger når Åse Krogsrud holder foredrag i Bønderens Hus torsdag klokka 19.00.

Publisert: 10.apr.2013 04:13
Oppdatert: -
Krogsrud viser og forteller om de mange tegninger og skisser Edvard Munch lagde fra sine besøk i Hedmark.
Munch var svært glad i tegningene han laget som 18-åring på Hedmarken. Han omtalte dem gjerne som «så opprinnelige», og blant motivene er en kvinne som ammer sitt barn.
I et brev skriver Munch at «Alma Mater var ikke blitt slik hvis jeg ikke hadde gjort en tegning i 18-årsalderen av en kone med barnet på Hedemarken ved mitt fødested med samme holdning og stil. Jeg har tegningen».
I 1933 fortalte Munch at han hadde tegnet sin gamle barnepike Oline Fløtholen i 1882. Det er sannsynlig at det var denne tegningen han refererte til.
I et brev til Dr. Karl Wefring, tidligere ordfører i Løten og venn av Munch-familien, tegnet Munch inn «Alma Mater», som han hadde startet arbeidet med på nytt. Dette var i 1934, og antakelig endte dette opp med versjonen fra 1940 som finnes i Universitetets aula i Oslo.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke