15. des
SKIGARDSBYGGING: Med Bjørn Erik Skaug.FOTO: O.T. Ljøstad
 
Museet med det rare i

Publisert: 01.sep.2012 04.12
Oppdatert: -
Norsk Skogmuseum innbyr til arrangementet Museet med det rare i søndag klokka 10.00-16.00.
Denne dagen står aktiviteter, fag, mat og mattradisjoner og utmarksressurser i fokus.Du kan få innblikk i noen av museets oppgaver, delta på aktiviteter og få smaksprøver på mat tilberedt i kokegrop. Alle museets avdelinger er med.
Norges sopp- og nyttevekstforbund, Elverum lokallag markerer Soppens Dag med soppkontroll, sopputstilling og servering av soppsuppe, samt sopptur klokka 12.00. Spisestedet Forstmann og biblioteket er åpne, og det blir demonstrasjon av tægerbinding og strikking av grepvotter.
Vi nevner også fiskerøyking med smaksprøver, garnfarging med høstfarger, skigardsbygging, tjærebrenning med ulike råvarer og emner fra skogen.
For de yngste er det gamle leker, pil- og bueskyting, arkeologisk utgraving, lekeområdet Skogkanten, spikking i ulike treslag, tur med gråtass og aktiviteter i Elveparken med blant annet Arkimedes skrue.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke