14. des
OM NATO: Nils Morten Udgaard.
 
NATO - viktigere enn noen gang?

Publisert: 20.okt.2014 04.00
Oppdatert: 20.okt.2014 04.00

Tirsdag klokka 17.00-19.30 arrangeres åpent møte i aulaen på Hamar katedralskole med tema «NATO - viktigere enn noen gang» i regi av Norges Forsvarsforening og Atlanterhavskomiteen i samarbeid med Hamar katedralskole og Hedemarken Forsvarsforening. Teamene er: «Hvor står NATO»? «Hvilken rolle har NATO etter krisen i Ukraina»? og «Kan NATO fortsatt være en tilstrekkelig sikkerhetsgaranti for medlemslandene»? Til møtet kommer statsviter, statssekretær for utenrikssaker ved Statsministerens kontor i perioden 1984-1986 og tidligere utenriksredaktør i Aftenposten, Nils Morten Udgaard og professor Janne Haaland Matlary ved Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Moderator er professor II ved Forsvarets høgskole, samt generalsekretær for Atlanterhavskomiteen, Kate Hansen Bundt. «Før krisen i Ukraina raste debatten om NATOs relevans gitt tilbaketrekningen fra Afghanistan. Nå er det få som stiller spørsmål ved alliansens betydning. Vestlig samhold virker viktigere enn noen gang mot et Russland på frammarsj under ledelse av Putin. Samtidig er NATO en allianse preget av medlemmene har ulike interesser og svekkete forsvarsbudsjetter», heter det i pressemeldingen. Møtet er åpent for alle, og det blir enkel servering.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke