11. des
FOREDRAG: Knut Dannevig.
 
Naturen som kunstner

Publisert: 12.okt.2015 04.00
Oppdatert: 12.okt.2015 04.00

Trær er levende kunstverk. Hvert treslag har sine egne formuttrykk. Dette er tema for et foredrag Knut Dannevig holder på Steinerskolen i Sandvika, øvre sal tirsdag klokka 19.30 i regi av Hedemarksgruppen av Antroposofisk Selskap. Den amerikanske lyrikeren Joyce Kilmer sier det slik i Andre Bjerkes oversettelse i diktet «Trær»: «Et dikt kan lages av enhver men bare Gud kan skape trær». Dannevig tar utgangspunkt i at de fleste mennesker har et umiddelbart forhold til naturens skjønnhet. «Hvis vi vil, kan vi lære oss til å iaktta det vi ser på nye måter. Vi kan komme tettere på naturens skapende virke. Fenomenologien, slik den først ble grunnlagt av dikteren J.W. Goethe for over 200 år siden, kan fremdeles være en veiviser», hevder Dannevig. Han er pensjonert steinerskolelærer og har arbeidet i mange år med vern av fjellskog. Arrangementet er åpent for alle.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke