23. okt
mjøsmusikk: Kammerensemblet stiller med 15 musikere.
 
Nelsonmessen av Haydn
Søndagens konsert i Ringsaker kirke byr på en sjeldent framført messe av Joseph Haydn, for solister, kor og orkester. Framføringen blir også ilddåpen for Ringsaker Operakor som oratoriekor. Mjøsmusikk, Ringsaker Operaens Barnekor, Ringsker Operaens ungdomskor og sangsolister fra øverste hylle medvirker også.

Publisert: 14.apr.2012 04:13
Oppdatert: -
Joseph Haydns Messe d-moll har tilnavnet Nelsonmesse og er komponert til minne om britenes store sjøhelt admiral Horatio Nelson som stanset Napoleons framrykning ved Trafalgar 21. oktober 1805.
Ringsakeroperaen har valgt sangsolistene Ingeborg Schübeler Gillebo, Ingeborg Dalheim, Mathias Gillebo og Bernt Ola Volungholen. Ringsaker Operakor forsterkes med 12 sangere, og det samlede sangapparat akkompagneres av kammerensemblet MJØSMUSIKK. Dirigent for det hele er Marit Tøndel Bodsberg, - en skattet fagperson i kormiljøet i Hedmark og Oppland. Som musikalsk leder for Vestoppland kammerkor, Kvinnelige Studenters Sangforening og kormester i Ringsakeroperaen har hun hånd om viktige ensembler.
Barne- og ungdomskorene synger vårlige toner av Mozart, Carl Nielsen og Sigvald Tveit.
Antonio Vivaldis Konsert for trompeter og strykere i C-dur med Thomas Petersen og Magne Otervik som solister innleder det hele. Konserten holdes to ganger i løpet av helga. Først i Gjøvik kirke lørdag og i Ringsaker kirke søndag, begge dager klokka 18.00.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke