12. des
OPERASALONG: Med Tanja Leine.
 
Nesten helt (a) Leine
I årets første Operasalong i Hamar Teater lørdag klokka 15.00 blir det gjenhør med sopranen Tanja Leine, som har med seg barytonen Gunnar Andor Nieland og Torhild Fimreite (klaver).

Publisert: 01.mar.2014 04.12
Oppdatert: -
Tanja Leine (født 1974) er en ettertraktet sanger med stor formidlingsevne. Hun kommer fra Brøttum, og fikk sine første sangtimer i den lokale musikkskolen. Hun har studert ved Musikkonservatoriet i Stavanger, Norges musikkhøgskole og ved Statens Operahøyskole hvor hun gikk ut i 2001. Samme år debuterte hun ved Den Norske Opera. Hun er ansatt som sanger i Musikk i Hedmark.
Tanja Leine er også sentral i flere av Ringsakeroperaens oppsetninger. Siste var rollen som Stasi i «Czardasfyrstinnen», og hun skal synge Papagena under høstens forestilling «Tryllefløyten».
Ved pianoet sitter Torhild Fimreite. Hun har spilt store konserter over hele verden, og konkurrert i de største pianokonkurransene. Men få vet at hun har en fortid som barnestjerne fra Frokost-TV da Toppen Bech herjet norske tv-skjermer. Ikledd hatt og friske 80-tallsklær sjarmerte hun hele det norske folk med frekke rytmer og flott sang i ekte barbershopstil.
I lørdagens Operasalong blir publikum også kjent med barytonen Gunnar Andor Nieland, innflyttet og utflyttet brumunddøl, nå bosatt i Salzburg hvor han studerer ved den prestisjetunge skolen Mozarteum. Han har gjort seg bemerket både i Østerrike og Norge for sine rolletolkinger, sist under Oslo Operafestival og Opera Bergen som rollen Shaumard i La Bohème.
Kafeen/baren er åpen fra klokka 14.00 med en litt operafisert meny.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke