12. des
BUESKYTING: En sport i vekst.
 
NM i historisk pil og bue

Publisert: 22.aug.2015 04.00
Oppdatert: 22.aug.2015 04.00

Middelalderforeningen, Norsk Langbuelag og Domkirkeodden arrangerer NM i historisk pil og bue på Domkirkeodden lørdag og søndag. Det er konkurransestart klokka 12.00 begge dager, og lørdag blir det blinkskyting, seks, 12, 18, 24 og 30 meter, langhold 50 meter og jaktskyting på 10 bilder av dyr med forskjellige avstander. Søndag blir det lengdeskyting på Ilseng. Her er det oppmøte på Domkirkeodden klokka 11.00 for informasjon og felles kjøring. Det konkurreres i klassene mini, junior, herre senior og dame senior, og det er åpent for påmelding i sekretariatet en time før start. Arrangementet er åpent for publikum, og det er bane for skyting for de besøkende. Det blir også buemakerkonkurranse, pilmakerkonkurranse og årets historiske skytter skal kåres, og på Odden blir det middelalderleir med gilde lørdag kveld. Bueskyting skriver seg tilbake til forhistorisk tid, og det eldste eksisterende bilde av en bueskytter er rundt 15.000 år gammelt, funnet på en hulemaling i Spania. Interessen for bueskyting er stor også i dag. Sporten passer alle aldersgrupper, og Middelalderforeningen er glade for at stadig flere damer deltar, og hevder seg svært bra.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke