14. des
hard konkurranse
 
NM og norgescup i roadracing

0
Publisert: 25.mai.2016 04.05
Oppdatert: 25.mai.2016 04.04

Den norske roadracingsesongen starter på Vålerbanen til helgen. Fredag er det fri trening hele dagen. Lørdag er det kvalifiseringsheat fra klokka 08.30 og race fra klokka 15.00. Søndag starter løpene klokka 12.30.

Superbike-klassens regjerende mester Norvald Haaland kan vente seg hard konkurranse fra Carl Berthelsen og Ole Bjørn Plassen, alle fra Borg Mc-klubb. Solør Mc-klubbs gamle europamester Helge Spjeldnes gjorde et solid comeback i fjor med å bli NM-vinner i superstock-klassen, og han vil i år kjøre for mesterskapet i superbike.

I Superstock 600 er Samuel Love fra Arctic Circle Motorsportklubb et hett navn etter å vunnet åpningen i det svenske roadracingmesterskapet sist helg. Henning Flathaug fra Oslo Motorsportklubb tok to pallplasser ved den samme anledningen. Trym T. Johansen fra Borg Mc-klubb og Renate Jensen fra Arctic Circle er to av kandidatene til pallplassene, og det ventes at nye navn blant fjorårets debutanter vil melde seg inn i norgeseliten.

I tillegg NM-klassene er det norgescupløp i klassene Rookie 1000 og Rookie 600, Nasjonal 1000 og 600 og junior STD. Mosjonistenes klasse C er et populært innslag som innleder og avslutter helgens løp.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke