6. des
HØSTKONSERT: Vallset Trekkspellag med gjester sørger for varme toner i høstmørket.
 
Nordiske toner i Minnekirken

Publisert: 26.nov.2011 04.12
Oppdatert: -
Foreningen Norden Hamar og Omegn og Sons of Norway, Hamar Lodge arrangerer Nordisk Kulturkveld med Høstkonsert i Minnekirken på Norsk Utvandrermuseum søndag kveld.
På plakaten står Vallset Trekkspellag, med gjestene Magnhild Lersveen, Han Petter Korsveien og Live Engen Bjerke og Erik Bjerke.
Trekkspellaget med sine 12 musikere ledes av Jan Arne Berg. De har vært aktive i musikk- og kulturlivet i Vallset i 33 år, blant annet i Kvennstuguteaterets oppsetninger.
Laget er nå i gang med innspilling av ny Cd-plate.
I konserten framfører de lett underholdningsmusikk, tradisjonelle gammeldansmelodier, marsjer, viser, swing og tango med et nordisk tilsnitt.
Vi nevner den vakre svisken «Sjømannsjul på Hawaii», «Calle Schewens vals» og «Tango Elise».
Tekstforfatter, musiker, sanger og revyartist Magnhild Lersveen (sang, gitar) framfører eget stoff, blant annet «Adventsvise» og «Stjernen i mørketida».
Magnhild spiller alene og sammen med Trekkspellaget i flere melodier.
Live Engen Bjerke er en av «feljinten» fra Vallset. Hun er utdannet inne folke- og tradisjonsmusikk på Rauland-akademiet i Telemark og har studert folkemusikk i Malung i Sverige.
I konserten deltar hun med fiolinen i samspill med trekkspillerne og sammen med sin mann, musikeren Erik Bjerke på bass.
I tillegg leser Hans Petter Korsveien utvalgte dikt, blant annet av Einar Skjæraasen, og det blir servering av kaffe og kaker.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke